• mitt-i-city_1148x590_1
  • mitt-i-city_1148x590_3
  • mitt-i-city_1148x590_2

Spännande ljusinsläpp i regionens mesta modegalleria

Citygallerian Mitt i City har definitivt vunnit Karlstadbornas hjärta. Efter att man slagit upp portarna i september 2006 har besökarantalet i stadens främsta modegalleria stadigt ökat.

På uppdrag av Mitt i City AB fick Ågren ansvaret för att ta fram det kommersiella konceptet som ligger till grund för gallerians utformning, liksom för design och masterplan, arkitektur och projektledning. Idag har Mitt i city utvecklats till regionens mest spännande affärshus. Tyngdpunkten i det kommersiella konceptet ligger på hem och hobby, livs och ett starkt modeutbud. Totalt omfattar gallerian nu ca 40 butiker fördelade på två våningsplan, mitt i centrala Karlstad. I anslutning till huset ligger ett parkeringshus med ca 400 parkeringsplatser under mark och med lägenheter ovanpå gallerian.

Mitt i City tog 2006 hem titeln Årets bästa köpcentrum med motiveringen:

NCSC och hela köpcentrumbranschen belönar Mitt i City för att ha åstadkommit en liten galleria i ett storstadsformat. Med läcker design och kvalitet i materialvalet har man skapat en elegant atmosfär och samtidigt försett kunderna med en naturlig och trivsam mötesplats. Det har blivit ett center av internationell klass, som Karlstadborna kan vara stolta över att kalla sitt.

 

VD Anders Röstlund säger om projektet:

Mitt i City-gallerian är i mitt tycke ett exempel på en framgångsrik och lyckad stadskärneförnyelse: Idag kan Mitt i City bland annat titulera sig stadens ledande mode-galleria! Hela affärshuset karaktäriseras av ett spännande dagsljusinsläpp på båda plan genom den kupol som kröner byggnaden. Det var också landets första tredimensionella fastighetsbildning med tre aktörer i samverkan; vilket resulterade i parkeringshus, lägenheter och shoppingdel, där den sistnämnda varit Ågrens ansvarsområde.

Projekt

Projekt
2003
Uppdragsgivare
Mitt i City AB
Entreprenad
Peab
Storlek
18 000 kvm
Antal butiker
40

Ågrens ansvar

Arkitekt
Kommersiell design
Uthyrning
Kommersiellt koncept